Our products and services to businesses

Webdesign & CMS

  • Hjem
  • Webdesign & CMS
  • Hva ligger bak webdesignet på Wordpress sider: Bruker din bedrift Wordpress som CMS?

Webdesign & CMS

Hva ligger bak webdesignet på Wordpress sider: Bruker din bedrift Wordpress som CMS?

Hva ligger bak webdesignet på Wordpress sider: Bruker din bedrift Wordpress som CMS?

Bak webdesignet: Wordpress er open-source og er fra grunnen av designet for blogging

Webdesign er et viktig kriterie og avgjørende for hvordan bruker opplever siden. Men hva ligger bak webdesignet på en wordpress side?

På en enkel installering av WordPress, er alt du kan gjøre å lage innlegg, lage statiske sider og aktiverer innebygde widgets for sosiale medier feeds. Den lokale funksjonaliteten i WordPress er god nok for å publisere blogger og simple nettsteder. For å lage et fullverdig nettsted til en bedrift på Wordpress behøves ofte plug-ins.

Hvis du spør en WordPress-utvikler, vil han fortelle deg at WordPress omtrent er som pottemakerens leire som kan formes til alle tenkelige objekt. Og sikkert nok, har folk bygget nettsteder, nettsamfunn, nettbutikker og masse mer på WordPress. Resultatene, i form av webdesignet og funksjonalitet er bra, men det er flere aspekter å tenke på rundt et nettsted. 

Det er tusener av utviklere og web-utvikling selskaper som tilbyr WordPress tjenester. WordPress øko-systemet globalt er så massivt og bredt at det regnes som en web utviklingsplattform i seg selv. Men, er WordPress virkelig er i stand til å drive en fullverdig nettside for en bedrift?

For et nettsted til bedrifter integrerer utvikler enten spesialbygde bygde plug-ins eller tredjeparts plug-ins som forbedrer funksjonaliteten til WordPress. WordPress utviklere vil fortelle deg at WordPress tilbyr god ytelse uansett hva du bruker den til. Dette er ikke nødvendigvis riktig.

Som bedriftsleder er jeg opptatt av forutsigbarhet, og jeg syns rett å slett ikke wordpress kommer ut fordelaktig her. 

Steffen Engman, CEO, Konspeptly

 

Her er 3 punkter som sår tvil om hvorvidt WordPress er i stand til å drive nettsteder for bedrifter:


1. Plug-ins

De fleste WordPress prosjekter benytter en blanding av tredjeparts plug-ins, som kan ha blitt utviklet av ulike leverandører. Du kan absorbere ønsket funksjonalitet ved å få riktig plug-in, men hvordan kan du være sikker på plug-in er sikker? WordPress plug-ins kan i værste tilfelle bli en risikofylt affære. Er plug-in er sikkerhetsklarert? Den plug-in må også oppdateres hver gang WordPress kjører oppdatering på sin software. Hva om ny wordpress oppdatering fører til at plug-in ikke lenger er kompatibel?

 

En plug-in er en tredjepartsleverandør til ditt nettsted. En form for software som gir økt funksjonalitet mot betaling. Riktige plug-in fra seriøse leverandører er svært fordelaktig. 
2. Usikker og sårbar for hacking

WordPress er den desidert mest brukte CMS, som gjør det til et lett mål for hacker angrep. I desember 2012, rapporterte over 600.000 WordPress brukere blokkert påloggingsforsøk, og ved utgangen av første kvartal 2013, 3 millioner pluss blokkert påloggingsforsøk ble rapportert. Det har også blitt rapportert at en ukjent gruppe mennesker forsøker å skape et botnet av infiserte servere ved å skape et stort nettverk av infiserte WordPress installasjoner. 

3. SEO & Google rangering

Det er omlag 70 millioner wordpress sider på nettet i følge et Google søk, og det lages faktisk hele 47 millioner innholdssider hver eneste måned med Wordpress. Dette er absolutt ikke noe du ønsker om du er opptatt av og komme høyt på Google. 

 


Hvorfor Destinet? 
Konseptly bruker Destinet som CMS(på norsk publiseringsverktøy). Det er vesentlig færre Destinet sider enn det er Wordpress sider, noe som betyr du får langt bedre rangering hos Google.

Destinet gir deg langt bedre sikkerhet  og en rekke kjente selskaper stiller som referanse for den. Destinet er brukt blandt annet av oljeselskapet Petoro og Dekk1 kjeden. Begge nevnte selskap stiller som referanse for plattformen hos Konseptly sin samarbeidspartner, Megabite. Petoro og Dekk1 er ikke kunder hos Konseptly.

 

 

Hvem er Wordpress mest fordelaktig for? 

Wordpress teknologien og plattformen som en CMS er bra for blogging. Bakgrunnen for dette er enkel, siden det er såpass mange wordpress sider der ute så rangerer google kun de wordpress sidene med mest innhold høyt, og siden wordpress siden i utgangspunktet "straffet" av Google sin søkemotor så vil den fra start rangerers dårligere enn mer unike CMS`er. Bloggere som leverer av eget innhold kan wordpress plattformen være fordelaktig fordi de lager såpass mye innhold at Google sin søkemotor rangerer dem høyt uansett, og nevnte sider tåler også i bedre grad "straffen". 

Wordpress: Verdens mest utsatte plattform for hacking

Den kjempe populære SEO plugin til Wordpress Yoast viser nå og være alt annet enn sikker. Les mer

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Trykk på knappen under for å bli oppringt av oss eller send oss en melding med spørsmål

Les vår FAQ / ofte stilte spørsmål

Få en samtale