Our products and services to businesses

Nyheter

Nyheter

#CEOspeaks - Mars 2015 Utgave

#CEOspeaks - Mars 2015 Utgave

Innledning

Mitt navn er Steffen Engman, jeg er grunnlegger, eier, utvikler og administrerende direktør for Konseptly.  

2015 blir et spennende år for Konseptly, og i skrivende stund har selskapet infrastruktur nok til at det kan være operativt i markedet. Dette er langt foran vår egen lansering og det gjør vi har hatt god mulighet til å utvikle en rekke ting til vår referansekunde, Thoro Betotech AS. Vår egen web og vår egen offisielle lansering er satt til mellom Q2 og Q4 2015. 

 

Konseptly, et selskap bygget for internett

Konseptly har en avansert og kompleks forretningsmodell om du skulle fått "se under panseret vårt". Vår syncede Cloud SaaS ERP Modell er kompromissløs med hensyn til produktivitet og effektivisering. Vår research etter unike og innovative SaaS tjenester har tatt Konseptly verden rundt etter søken etter riktig tjeneste med riktig specs. Enderesultatet er en forretningsmodell med stor grad av fleksibilitet, mulighet for å finjustere og vedlikeholde i etterkant, utbyttbar, fremtidsrettet og enkel i bruk for ansatte. Pluss den har aspekter av automasjon!

Flere av skytjenestene vi har valgt er vi også forhandler (reseller) for. Blandt annet Quoteroller

 

Tech & Norge

Jeg, og min generasjon var første generasjon unge som fikk internett og data inn med barnematen. Spol frem omlag 20 års tid og vi ser at resultatene av den teknologien (les: internett) er tilnærmet uten sidestykke i historien. Bakgrunn for dette er fordi nerder har bygget internett, ikke forretningsmenn på 60 eller statsministere på 50.

Nå som IoT (og IoA) er her så vil denne trenden aksellerere. Aldri før har kommunikasjon reist hurtigere enn idag og aldri før har forretninger med utlandet og resten av verden vært lettere. Samtidig har dette ført til et gap (et stort gap) mellom "dem som kan" og "dem som ikke kan".

Vi i Norge har høy kjøpekraft målt opp mot resten av verden og de fleste husholdninger har pc`er og utstyr av bra kvalitet, vi har bra utbygd infrastruktur i forhold til bredbåndsleveranser og 3&4 G.

Det er mye som ligger til rette for at Norge kan bli en fremtidig tech nasjon, men også mange hindringer i form av regulereringer og ikke minst hvordan det økonomiske landskapet i nasjonen blir i fremtiden. Fint om politikerne tidvis kunne husket på at alle reguleringene de påfører markedet har ekte konsekvenser for ekte mennesker i ekte bedrifter.

 

Konseptly er native web 2.0 på en Cloud SaaS ERP Business Model

Jeg snakker ofte med bedriftsledere i forskjellige bransjer. Oftest i forbindelse med kundemøter eller i andre tilstelninger i regi av næringslivet. Hva som alltid slår meg er at alle sier de er cloud, og veldig mange er av den oppfatning at bedriften er cloud når du har Office 365. Jeg forstod raskt at hva min generasjon legger i begrepet cloud basert virksomhet og min foreldregenerasjon er langt i fra det samme. 

En cloud representerer et område på internett som er sikret med mulighet for lagring av data. Det at din bedrfit har Office 365 er under ingen omstendigheter ensbetydende med at din bedrift nå er cloud eller skybasert. Det er en start! Office 365 er som kontorpulten din. Det og bare ha en tom kontorpult er til liten nytte. Du behøver ting i skuffene; skrivesaker, telefon, penner, binders, arkivsystem og mapper i tillegg. Alle de sistnevnte tingene representerer resten av skytjenestene disse bedriftslederene ikke har og ikke vet eksisterer. 

Jeg får tidvis spørsmål om ikke disse tjenestene koster veldig mye om man skal ha så mange. Joda, alt koster jo, men om jeg ikke hadde hatt nevnte skytjenester ville jeg blitt nødt å ansatte en hel haug mennesker og for å ikke snakke om tapet av all automasjonen og funksjonaliteten skytjenestene gir. Hvilket mennesker med sine fulle fem ville valgt sistnevnte? Ikke mange om de forstod alternativene skikkelig. Ønske om å lære noe nytt fra den eldre garde MÅ økes! 

Når din bedrift er cloud basert så betyr det at alle dine ansatte (inkludert deg selv) kan jobbe fra absolutt hvor som helst i hele verden. Jeg snakker her om å kunne styre og kontrollere enhver variabel i bedrfiten kun ved hjelp av internett og bedriften har egentlig ikke engang behov for et kontor, det er cloud basert virksomhet. Det fulle navnet på en slik virksomhets modell er Cloud SaaS ERP Business Model. Konseptly har en 13 sifret Cloud SaaS ERP Business Model med Automasjon.

Ordet oppdelt:

Cloud = Eget område på internett med lagring
SaaS = Software As A Service (online software)
ERP = Enterprise Resource Planning

Sammasatt betydning i denne sammenheng:

En bedriftsmodell som er online hvorav ressursene er nøye planlagt i henhold til funksjonalitet i anvendt system. Modellen har en overall grafisk og visuelt iøynefallende utseende med respekt til applikasjoner og gir høy grad kontroll på kostander sammen real-time analyse av all data med interconnectivitet. 

 

Risiko

Jeg tror mange bedriftsledere tenker at det og gå over på en fullskala cloud modell innebærer høy eller økt risiko. Der har de miskalkulert den risikoen. Risikoen som er hensynstatt er tap av data og/eller at de ikke eier sine egne data.

For ordens skyld så opplyser jeg lesere om at ordet data er brukt som fellesbenevnelse for digitale filer i denne sammenheng. Faktum er det handler om hva som lagres hvor. Har din bedrift høyst konfidensielle dokumenter så bør de aldri bli lagt på internett, slike data er uansett heller aldri aktuelt for en bedrift å laste opp til sin skytjeneste som eksempelvis kunne vært et CRM system.

Risikoen er ikke der, risikoen er hvorvidt dataene er sikre og hvilket sikkerhetstiltak det er rundt dataene.

Notater gjort av dine ansatte inne på et sky/cloud CRM system har ikke ansatte hos CRM leverandøren tilgang til å verken laste ned, slette eller se. Dataregistering og administrering av ansatte likedan, selsakper som utvikler applikasjoner til dette gir heller ikke sine ansatte tilgang til sine kunders data uten videre. Dette er risikoaspekter som de har dekket med mindre selskapet du handler med åpenbart er en svindel.

La oss ta et eksempel:

Et selskap på 50 ansatte med en omsetning på 150 000 000 i året har en server stående hos seg selv. De administrerer HR og/eller annen personal info gjennom excel spreadsheets. Salg sender tilbud fra word maler som de skriver ut for deretter å signere scanne inn og sende til kunden. Salg lagrer en kopi av dokumentet et sted på serveren. Vi stopper der....

Det hører ikke effektivt ut, og klart det er jo ikke det heller. Dette nevnte selskapet kunne gått over til en Office 365 og det ville umiddelbart medført reduserte kostander og det ville gitt litt ekstra produktivitet. De kunne deretter fokusert videre på neste del av organisasjonen som trengte vedlikehold som er salg, det og skrive tilbud ut i fra en word mal er avlegs og utrolig lite effektivt. Det skal gjøres via en egen salgs app med rik funksjonalitet, tilpasset en selgers hverdag i 2015.

Summert opp... bedriftsvedlikehold er viktig, pass på motoren i bedriften din har nok hester !

 

 

Del:
Trykk på knappen under for å bli oppringt av oss eller send oss en melding med spørsmål

Les vår FAQ / ofte stilte spørsmål

Få en samtale