Our products and services to businesses

Konseptly Norge Blog

Konseptly Norge Blog

Hva i allverden er SEO ?

Hva i allverden er SEO ?

 

Hva betyr SEO ?

SEO står for "søkemotoroptimalisering". Det er prosessen med å få trafikk fra gratis, organisk, redaksjonelle eller naturlige søkeresultater på søkemotorer.

Google har primære søkeresultater, der nettsider og annet innhold som video eller lokale oppføringer vises og rangert basert på hva søkemotoren anser mest relevant for brukerne. Betaling er ikke involvert, som det er med betalte søkeannonser. Google sine betalte søkeannonser heter Google Adwords.

Typer av besøkende

Kvaliteten på trafikken. Du kan tiltrekke alle besøkende i verden, men hvis de kommer til nettstedet ditt fordi Google forteller dem at du er en ressurs for Apple-maskiner når virkelig du er en bonde som selger epler, er det ikke kvalitets trafikk. I stedet du ønsker å tiltrekke seg besøkende som er genuint interessert i produktet eller tjenesten ditt firma tilbyr.

Hva betyr det? Det betyr at ditt nettsted må først og fremst være konfigurert til å få kvalitetstrafikk før hensyn til å øke trafikken tas. Når du har de riktige personene klikke seg inn fra søkemotorresulter, er neste steg å gjøre tiltak som øker trafikken.

Hvorfor er dette viktig?

De aller fleste har tilgang til internett hvor enn de er, noen leter etter tannlege tjenester mens de venter på bussen, mens andre surfer etter webdesign tjenester halv 3 på natta. Vi kan alle sammen lete etter produkter å tjenester 24 timer i døgnet på Google, internett har aldri stengt. Uansett om din bedrift er en bank, bilverksted, anlegssbransje, it, rådgivende ingeniører, olje og gass eller en butikk så må du som bedriftsleder sørge for å være synlig, og helst høyt oppe på google på søk som du anser som viktige.

Faktum er, om du som bedriftsleder forsømmer dette så kan det godt tenkes at din bedrift overlever om den har en godt innarbeidet eksisterende kundemasse, men likeså kan du være sikker på at om din bedrift ikke gjør det så vil konkurrenten din gjøre det. Hva det så betyr er at din bedrift vil dag og for dag tape markedsandeler. Dette er et ubestridelig faktum så lenge Google eksisterer, og etter all sannsynlighet går ikke Google konkurs med det første.

Hele 93% av all internett trafikk starter med et søk på en søkemotor, hhv Google, Bing eller Yahoo. Dette er et faktum det er vanskelig å ignorere. Google dominerer markedet og er den desidert viktigste trafikk kanalen for din bedrift enten du vet det, eller ikke. 

 

Hva gjør jeg?

Bedriftsledere som nylig har oppdaget SEO og dets betydning, kanskje lest denne artikkelen for første gang? Gjør noen søk på Google etter SEO, engelske søk anbefales da du får større utvalg. En grunnforståelse eller noen som helst forståelse for hva du begir deg inn på er viktig, også her. Bedriftsledere som vil ha en prat om SEO og hvilke tjenester Konseptly tilbyr på området er velkommen til å kontakte oss. 

Leave a comment

Trykk på knappen under for å bli oppringt av oss eller send oss en melding med spørsmål

Les vår FAQ / ofte stilte spørsmål

Få en samtale